Naleśniki jajeczno – budyniowe

Szybki, prosty i tylko trzyskładnikowy deser. Czyż to nie brzmi zbyt idealnie? Pewnie, że brzmi, ale taki właśnie są naleśniki jejczno – budyniowe. Gdy nie mam nic słodkiego co bym mogła podgryźć, sięgam po ten przepis. Z podanej ilości składników wychodzi 1 grubszy lub 2 cieńsze naleśniki, więc idealnie „na raz”. 🙂

Spróbujcie koniecznie! 🙂

NALEŚNIKI JAJECZNO – BUDYNIOWE

Czas przygotowania: 10 minut

Składniki

  • Jajko – 2 sztuki
  • Budyń bez cukru (proszek) – 2 łyżki
  • Ksylitol – 1 łyżka

Sposób przygotowania

  1. W misce umieść jajka.
  2. Dodaj budyń oraz ksylitol.
  3. Całość zblenduj.
  4. Naleśniki smaż na patelni bez dodatku tłuszczu.

Informacje dodatkowe

  • Z podanej ilości składników wychodzi 1 grubszy naleśnik lub 2 cieńsze.

Z czym najczęściej jadacie naleśniki?

Smacznego! 🙂

A.

 

Dodaj komentarz